Remsystemen


Pneumatiek

Pneumatiek

Gecomprimeerde lucht is het meest belangrijke medium in elk remsysteem voor een bedrijfsvoertuig. Gegenereerd door de compressor wordt het aangeleverd via de luchtdroger en het meerkrings beveiligingsventiel naar de luchtketel, waar het opgeslagen wordt.

Als er geremd wordt met het voertuig of als de last verandert wordt de gecomprimeerde lucht via drukstuurventielen of stuurmodules naar de membraan- of veerremcylinders cq. het luchtveringsysteem geleidt. Dit kan bij drukken van meer dan 10 bar plaatsvinden.

Mechaniek

Mechaniek

Het eigenlijke remmen wordt bereikt door mechanische techniek. Schijfremmen geproduceerd door Knorr-Bremse met een gewicht van minder dan 50 kg. kunnen momenteel een kracht van 300 kN en een vertraging van 900 kW produceren.

De voordelen van deze technologie hebben geleid tot een hogere mate van gebruik op vrachtwagens, trekkers, bussen en aanhangwagens.

Electronica

Electronica

Electronische systemen hebben op vele gebieden de pneumatische systemen voor het remmen en de vering vervangen bij bedrijfsvoertuigen.

In milliseconden worden instructies van het electronisch aanstuursysteem naar de relevante ventielen en modulatoren gestuurd. Dit maakt het voor het voertuig mogelijk vrijwel onmiddellijk te reageren op nieuwe situaties. Hierdoor wordt de veiligheid en stabiliteit, de controle over het remmen en bovenal het comfort van de chauffeur optimaal verbeterd.

Complexe regeltechniek

Knorr-Bremse heeft inmiddels meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van het regelen van complexe, pneumatische regelsystemen. Deze leveren in toenemende mate ook buiten rem- en veersystemen, bijv. op het gebied van powertrain, rendement op.

Dankzij tientallen jaren ervaring op het gebied van remtechnologie en wereldwijde ontwikkelingsactiviteiten beschikt Knorr-Bremse over zeer veel deskundigheid en innovatieve kracht ten aanzien van de vier hoofdtechnologieën pneumatiek, mechanica, elektronica en complexe regeltechniek.

Moderne ontwikkelingstools, simulatieprocessen alsmede intensieve en compromisloze tests staan garant voor extreem robuuste systemen, die ook onder extreme omstandigheden veilig en betrouwbaar werken.

Share

Pneumatiek 


Mechaniek 


Electronica